En dag i en berberlandsby

På veien fra Agadir til Marrakech stoppet vi i en berberlandsby hvor vi fikk bli med på forskjellige aktiviteter.

TID FOR TE

Det jeg liker aller beste med å reise til andre land (og rundt i Norge også for så vidt) er å se naturen. På denne turen var vi for det meste i store byer, så da utnytter jeg alltid mulighetene vi får til å stirre ut vinduet av bussen på det nydelige landskapet. Vi fikk en demonstrasjon for hvordan man lager te på ordentlig marokkansk vis da vi kom frem. De har MASSE sukker i, men ellers smaker teen veldig godt! Mintete er det. Etter dette ble vi delt opp i grupper - vi fikk velge om vi ville være med på å lage mat, bake brød, fremstille mandelsmør, hente vann med esel eller dra til en barneskole i nærheten. Jeg ble med for å lage lunsj til hele gjengen. Vi kuttet opp grønnsaker og maten ble tilberedt i taginer(?).

Når vi var ferdig spist ble vi igjen delt opp i grupper og nå skulle vi ha tekonkurranse! Det var da om å gjøre å lage den beste teen - med marokkanere som dommere. De som vant hadde selvfølgelig brukt mye sukker - slik som de bruker der. Så kjørte vi videre til Marrakech.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Inger Marie Hammer

Inger Marie Hammer

19, Levanger

For øyeblikket går jeg på folkehøyskole i nærheten av Oslo, men er opprinnelig fra Levanger i Nord-Trøndelag. Jeg elsker å skrive, i tillegg til at jeg har en interesse for foto. Her kan du forvente deg litt av hvert, men hovedsaklig har jeg startet denne bloggen for å ha en plass hvor jeg kan skrive om alt mulig jeg vil skrive om.

Kategorier

Arkiv

hits