tips: hvordan komme seg opp av sofaen og på trening

Vi har vel alle dette problemet, når sofaen føles så god og mjuk og tv-serien er så spennende, samtidig som man vet at det er noe annet man kanskje skulle ha gjort. Derfor tenkte jeg å komme med noen tips til dere der ute som trenger litt motivasjon til å komme over dørstokkmila! Dette er da kun tips basert på egen erfaring og ingen fasit :-)


1. Sett deg mål

Det trenger ikke være stort, bare ha noe du kan jobbe mot! Kanskje har du lyst til å få en kropp som alle de derre fitness-guruene på insta, eller kanskje du bare vil holde formen ved like. Sett deg et mål og jobb mot det! Er målet stort - sett deg noen del mål, innen da og da skal jeg ta så mange push ups, springe så langt osv.. For eksempel er målet mitt å være mer komfortabel med kroppen min, og dette vil jeg oppnå både ved å kjenne det at kroppen kan gjøre mye mer og holde ut mye lengre, og ved at jeg ser mer fit ut. Så skal jeg bli flinkere til å sette meg delmål - det er jeg alt for dårlig til! Og ta bilder, det er så utrolig motiverende å se forskjellen fra den ene måned til den neste!

2. Start smått

I fjor på denne tiden var den eneste form for trening jeg fikk i de 2 gymtimene i uken på skola, og det var jo bra det, at jeg faktisk var med i gymmen! Men det er jo ikke egentlig nok. Jeg bestemte meg for å starte som om jeg aldri hadde trent før, så målet ble å gå en liten tur på minst 10 min hver dag - noe som fungerte dårlig, men det kommer jeg tilbake til i neste punkt. Etter hvert gikk jeg over til dette, som jeg da kan si var starten på treninga for meg. 1 måned med 0-20 minutter trening hver dag - det skulle jeg klare. Og det gjorde jeg også, så det handler om å starte smått og gradvis gå oppover. Ikke tenk at du skal trene en time 5 ganger i uka med en gang, da sliter du deg ut nesten før du har startet.

3. Gjør noe du liker

Ikke press deg selv til å gjøre styrke om du ikke liker det, ikke jogg om det er noe du ikke ser frem til. Svøm, gå tur i fjellet, dans, gå på ski, gjør yoga, vær med på sport, tren zumba, aerobic eller sykle. Vær kreativ - det er uendelige muligheter. Dette punktet skal i alle fall jeg bli flinkere på, for eksempel å svømme og å danse er noe jeg synes er morsomt, så det vil jeg veldig gjerne melde meg på! Det er både motiverende og gøy å gjøre noe du liker.

4. Ikke vent

Med engang du tenker "nå, kanskje, skal jeg trene litt?" - gjør det! Ikke vent en time eller to, da er du mest sannsynlig ikke så gira på å ta på deg treningsklærne og komme deg ut døra lengre. Og har du ikke mulighet til å dra på treningssenter, da må du bare trene hjemme - her er det bare fantasien som kan stoppe deg. Jeg trener alltid hjemme, og selv om jeg er så heldig at jeg fikk vekter i bursdagsgave, er det fullt mulig å trene uten noe slags utstyr - da bruker du bare deg selv som motstand. Det finnes en haug av treningsvideoer og tutorials på youtube og pinterest, det er bare å lete i vei!

5. Musikk

Sett på en treningsliste på spotify allerede før du starter å trene, da kommer du fortere inn i det. Noen sanger som jeg har på lista mi, som motiverer meg:

Work B**ch - Britney Spears
Don't Cha - The Pussycat Dolls, Busta Rhymes
Can't Stop Dancin' - Becky G
Pump It - Black Eyed Peas
Roar - Katy Perry
Bang Bang - Jessie J, Ariana Grande, Nicki Minaj
Fighter - Christina Aguilera

6. Inspirasjon

Finn inspirasjon, på foreksempel weheartit eller pinterest. Alltid når jeg vet at jeg burde trene, men jeg ikke har nok motivasjon bruker jeg alltid å gå inn på weheartit og søke opp "fitness", da får jeg fort mer lyst til å trene! Det var faktisk det som måtte til senest i dag da jeg skulle trene.

Håper det er noen der ute som fikk litt hjelp og motivasjon av dette! :-)

Jeg kommer foresten ikke til å blogge særlig mye om trening, det var bare det som kom til hodet mitt i dag da jeg tenkte på hva i all verden jeg skulle blogge om.

Én kommentar

TANYA LASSEN

08.03.2016 kl.14:02

Utrolig fine tips! :D

Skriv en ny kommentar

Inger Marie Hammer

Inger Marie Hammer

19, Levanger

For øyeblikket går jeg på folkehøyskole i nærheten av Oslo, men er opprinnelig fra Levanger i Nord-Trøndelag. Jeg elsker å skrive, i tillegg til at jeg har en interesse for foto. Her kan du forvente deg litt av hvert, men hovedsaklig har jeg startet denne bloggen for å ha en plass hvor jeg kan skrive om alt mulig jeg vil skrive om.

Kategorier

Arkiv

hits